Selecteer een pagina

Voor wie?

Voor alle psychologen die graag als zelfstandige (in hoofd- of bijberoep) willen starten, maar niet weten waar ze moeten beginnen, of nog bang zijn om de stap te zetten. 

Werk je al als zelfstandig psycholoog en is alles in orde, maar ben je specifiek op zoek naar uitleg over het financiële aspect (boekhouding)? Dan kan je eventueel de videocursus ‘Het financiële luik als zelfstandig psycholoog’ bestellen. Maar als je nog niet gestart bent of nog in de opstartfase zit, zou ik je deze volledige cursus aanraden (hierin zit ook het volledige onderdeel van het financiële luik, dezelfde uitgebreide versie).

Ben je al gestart, maar bots je nog op twijfels, onzekerheden en uitdagingen? Dan is het begeleidingstraject ‘Groeien als zelfstandig psycholoog’ misschien iets voor jou. Je kan ook altijd een individueel gesprek met mij plannen als je graag individuele begeleiding wil rond het zelfstandig psycholoog zijn.

Waarom?

De stap zetten om als zelfstandig psycholoog te starten is niet eenvoudig, zeker als je nog niet zoveel ervaring hebt. Er komen heel wat praktische en administratieve zaken bij kijken, en daarnaast ook veel angsten en onzekerheden. Ik maakte in 2016 zelf mee en vond hierin weinig ondersteuning. Daarom wil ik psychologen die ook als zelfstandige willen starten graag ondersteunen in deze zoektocht. Ik verzamelde intussen een schat aan informatie die ik zelf graag had gehad toen ik startte, en wil mijn kennis en ervaring met jullie delen. Na het volgen van deze cursus heb je alle info om van start te kunnen gaan! Bovendien voelen velen zich geïnspireerd en gesterkt om de stap effectief te zetten.

Wat kan je verwachten van deze cursus?  

Vorm  

 • De cursus bestaat uit 5 video’s (in totaal ongeveer 7 uur aan videomateriaal).
 • Je krijgt de slides in PDF-vorm, zodat je deze afzonderlijk van de video’s kan bekijken of afdrukken.
 • Je ontvangt volledig uitgewerkte tabellen voor het bijhouden van je boekhouding én voor het simuleren van je loon (Excel/ Numbers).
 • De toegang tot de cursus is onbeperkt in tijd. Je kan de cursus op je eigen tempo doorlopen en zo vaak bekijken als je wil. Je kan het materiaal ook downloaden.
 • Je krijgt toegang tot een gesloten Facebookgroep met alle cursisten, waar je vragen kan stellen.

Inhoud  

 • Deel 1: introductie
  • In de introductie vertel ik hoe ik als zelfstandig psycholoog begonnen en geëvolueerd ben. Dit zorgt voor herkenning en motiveert om zelf ook de stap te wagen.
 • Deel 2: administratie voor de opstart
  • Ik leg uit wat je administratief allemaal in orde moet brengen om als zelfstandig psycholoog te kunnen starten.
 • Deel 3: van start als zelfstandig psycholoog
  • Ik vertel hoe je een locatie kan vinden, je doelgroep en tarief kan bepalen, hoe het zit met de terugbetaling,…
  • Ik vertel hoe je een cliëntenbestand kan opbouwen, zowel online als offline.
 • Deel 4: het financiële luik
 • Deel 5: werken met cliënten
  • Ik vertel over regelgeving rond het bijhouden van een patiëntendossier, omgaan met onzekerheid, je agenda plannen, allerlei afspraken met cliënten, bijscholing en ondersteuning,…

 

Feedback van vorige deelnemers

Ik heb ontzettend veel gehad aan de cursus. Jammer dat ik dit niet had ontdekt voor ik op 1-9-2020 ben gestart. Ik had bv. al wat geld kunnen uitsparen of beter in orde zijn met een aantal dingen. Heel fijn hoe je dit duidelijk, overzichtelijk en met de nodige tools hebt ontwikkeld. Je openheid hierin over je eigen situatie is ook heel helpend om een beeld te vormen van de realiteit. Dikke merci!

Ik begin binnenkort officieel in een groepspraktijk, je infosessie heeft er absoluut aan bijgedragen dat ik dit op vandaag durf, dus dikke danku daarvoor! Trouwens, een collega van mij heeft de infodag ook gevolgd en ook laaiend enthousiast, ze is intussen ook bezig in bijberoep en we hebben nog enkele twijfelende collega’s warm gemaakt om bij jou eens te komen horen!

Vorig jaar kocht ik jouw videocursus ‘Starten als zelfstandig psycholoog aan´. Ik heb er al ontzettend veel aan gehad en ook nu bij het invullen van mijn personenbelasting helpt jouw video over het financiële luik mij enorm! Ik wou je even laten weten hoe dankbaar ik ben voor deze uitgebreide en heldere video’s. Prachtig werk!

Ik vond het zeker een meerwaarde om informatie te verkrijgen van iemand die ervaring heeft in het werkveld. Bedankt voor alle informatie en de waardevolle tips.

Heel interessant gebracht, heel goed voorbereid! Dankje voor alle hulp (de tabellen aanbieden, de info delen,…)!! Blijf jezelf want super wat je doet!

Super. Je hebt er heel goed over nagedacht. Alle topics kwamen aan bod. Ook leuk dat je het brengt vanuit eigen ervaringen!

Duidelijke infosessie, veel concrete hulpmiddelen en voorbeelden worden aangeboden die een duidelijk en realistisch zicht geven over het beroep en de bijhorende kosten.

Heel interessante sessie. Super basis voor eigen overweging te maken al dan niet als zelfstandige te starten. Zeker aanwezig indien je nog andere infosessies zou geven! Super ook van de extra tabellen.

Hele goede, duidelijke uitleg over de belangrijkste punten waar je aan moet denken als startende zelfstandig psycholoog. Goeie tips en tricks. Overzichtelijke samenvatting.