Combi deal: SAZP + FLAZP

Wil jij starten als zelfstandig psycholoog, maar weet je niet goed hoe te beginnen?

Heb je nog veel vragen, twijfels en onzekerheden op allerlei vlakken?

Dan is deze combi deal wat jij nodig hebt!

Je krijgt toegang tot twee super waardevolle cursussen:
‘Starten als zelfstandig psycholoog’ (SAZP) én ‘Het financiële luik als zelfstandig psycholoog’ (FLAZP). Dankzij deze cursussen krijg je meteen een volledig beeld van wat het werken als zelfstandig psycholoog inhoudt, ook op financieel vlak. Jouw prangende vragen worden één voor één beantwoord zodat je goed voorbereid bent. Én je krijgt een gerustgesteld gevoel, want als ik het kan, kan jij het ook 😉. Maar je hoeft het echt niet alleen te doen! Ik neem je met veel liefde bij de hand.

Dankzij de combi deal ontvang je bovendien een mooie korting van meer dan €60 in vergelijking met wanneer je beide cursussen afzonderlijk zou aankopen.

SAZP

 

 • Bevat uitgebreide informatie over álles wat komt kijken bij de opstart als zelfstandig psycholoog: de erkenning, de inschrijving als zelfstandige, het bepalen van je doelgroep, authentieke bekendmaking,…
 • Ook allerlei zaken waar je mee te maken zal krijgen eens je van start gaat als zelfstandig psycholoog komen aan bod: info over terugbetaling, het patiëntendossier, agendaplanning, afspraken met cliënten, onzekerheid

FLAZP

 

 • Bevat uitgebreide informatie over álles m.bt. het financiële luik als zelfstandig psycholoog: btw, sociale bijdragen, sociale rechten, belastingen,…
 • Laat je zien hoe je gemakkelijk zelf je boekhouding kan voeren en je belastingaangifte kan indienen.
 • Geeft je een duidelijk beeld van hoeveel je ongeveer maandelijks zal overhouden als zelfstandig psycholoog (in hoofd- of bijberoep).

The surest way

to make

your dreams

come true

is to live them

Praktische info

 

 • Voor deze combi deal betaal je €298,87 incl. btw (€247 excl. btw). Je bespaart dus meer dan €60 ten opzichte van wanneer je beide cursussen afzonderlijk zou aankopen (= €363).
 • Na inschrijving krijg je onmiddellijk toegang tot de PsychoPraat Academie en kan je meteen van start gaan met de cursussen.
 • Je krijgt twee jaar toegang tot de cursussen en alle updates. Je kan de cursussen op je eigen tempo doorlopen en zo vaak bekijken als je wil.
 • De cursussen bestaan voornamelijk uit informatie in tekstvorm. Daarnaast zijn er enkele korte video’s die duidelijk geordend staan op het online leerplatform.
 • Je ontvangt volledig uitgewerkte tabellen voor het bijhouden van je boekhouding én een tabel waarmee je kan simuleren hoeveel je maandelijks overhoudt (keuze uit Excel en Numbers).
 • Je krijgt toegang tot een gesloten Facebookgroep met alle cursisten, waar je vragen kan stellen en ervaringen kan uitwisselen.
 • Opgelet: de inhoud van deze cursussen focust vnl. op eenmanszaken, niet op vennootschappen!

Ontdek de sparkle

in jezelf en geef hem

alle ruimte

Wat anderen zeggen over deze cursus

De cursus gaf antwoord op alle vragen die ik als starter had (en soms nog heb), een echte aanrader! Ook als je nog twijfelt, vind je hierin alle info die je nodig hebt om weloverwogen een beslissing te nemen. De bijhorende Excel-bestanden zijn handig en gebruik ik ook erg veel. Meer dan zijn geld waard!

Stefanie De Winter

Ik heb ontzettend veel gehad aan de cursus. Jammer dat ik dit niet had ontdekt voor ik ben gestart. Ik had bv. al wat geld kunnen uitsparen of beter in orde zijn met een aantal dingen. Heel fijn hoe je dit duidelijk, overzichtelijk en met de nodige tools hebt ontwikkeld. Je openheid hierin over je eigen situatie is ook heel helpend om een beeld te vormen van de realiteit. Dikke merci!

Vorig jaar kocht ik jouw online cursus aan. Ik heb er al ontzettend veel aan gehad en ook nu bij het invullen van mijn personenbelasting helpt jouw video over het financiële luik mij enorm! Ik wou je even laten weten hoe dankbaar ik ben voor deze uitgebreide en heldere video’s. Prachtig werk!

Ik twijfelde vooraf wat over de aankoop van de cursus, maar voorlopig ben ik hier veel blijer mee dan met de startersgids van de vvkp die ik ook ooit kocht. Dank je wel dus alvast! Wat ik erg fijn vind is je eigen zoeken te kunnen lezen en horen (in de kleine stukjes die ik wel al even bekeek).

Wie maakte deze cursus?

Hey, ik ben Kim!

In 2016 startte ik als zelfstandig psycholoog. Eerst in bijberoep in een gehuurde praktijkruimte bij mijn huisarts, dan een tijdje in een groepspraktijk, en nu al enkele jaren in hoofdberoep in mijn eigen thuispraktijk.

Intussen heb ik dus uitgebreide ervaring met verschillende mogelijkheden wat betreft het werken als zelfstandig psycholoog. Maar ik herinner me nog goed dat het in het begin een hele zoektocht was. 

Urenlang zocht ik het internet af en sprokkelde ik informatie bij elkaar. Sommige dingen ontdekte ik pas toen ik al maanden of jaren bezig was. Intussen durf ik wel zeggen dat ik een ruime expertise heb in het werken als zelfstandig psycholoog, alsook in de boekhouding specifiek voor psychologen met een eenmanszaak.

In deze cursussen deel ik mijn expertise met jou, omdat ik jou die stresserende zoektocht wil besparen en je wil helpen om meteen een vlotte en vertrouwensvolle start te maken.

Veelgestelde vragen

Zijn deze cursussen voor psychologen die als zelfstandige in hoofd- of bijberoep werken?

Beide cursussen zijn zowel van toepassing voor zelfstandig psychologen in bijberoep als in hoofdberoep. Beide situaties komen uitgebreid aan bod.

Zijn deze cursussen enkel voor eenmanszaken of ook voor vennootschappen?

Ik heb zelf enkel ervaring als eenmanszaak en raad starters ook aan om met een eenmanszaak te starten. Een vennootschap is qua opstart een stuk complexer én een pak duurder. Ik ga er in deze cursussen dus van uit dat je een eenmanszaak gaat starten. 

Een deel van de thema’s die aan bod komen staan los van welke rechtsvorm je kiest. De cursussen kunnen dus ook interessant zijn als je voor een vennootschap hebt gekozen, afhankelijk van welke info je juist zoekt. 

Twijfel je, stuur dan gerust een mailtje naar info@psychopraat.be

Ik ben geen klinisch psycholoog, zijn deze cursussen ook voor mij?

Ik richt me in deze cursussen tot klinisch psychologen omdat ik daar zelf ervaring mee heb. Sommige regelgevingen (zoals omtrent de titel van psycholoog, de terugbetaling en het patiëntendossier) zijn specifiek voor deze beroepsgroep.

Klinisch orthopedagogen worden op (bijna) alle vlakken gelijkgesteld aan klinisch psychologen, dus ook voor hen zal de informatie uit deze cursussen grotendeels van toepassing zijn.

Voor andere beroepsgroepen (psychotherapeuten, coaches, toegepast psychologen) gelden vaak andere wetgevingen. Toch zijn er bepaalde onderdelen uit de cursussen die wel voor alle beroepsgroepen toepasbaar zijn (zoals locatie, doelgroep, onzekerheid, sociale bijdragen, belastingen, sociale rechten…).

Twijfel je of de cursussen iets voor jou zijn? Stuur me gerust een mailtje.

 

Waarom zijn er 2 afzonderlijke cursussen?

Vroeger zaten beide cursussen (SAZP en FLAZP) in één cursus vervat, maar aangezien psychologen die al een hele tijd als zelfstandige werken ook vraag hebben naar het financiële luik, bied ik dit afzonderlijk aan. Bovendien zijn het twee zeer uitgebreide cursussen en is het overzichtelijker nu deze opgesplitst zijn.

Als je nog niet (of recent) bent gestart als zelfstandig psycholoog, is het voor jou het meest interessant om beide cursussen te volgen

Waarom is de toegang beperkt tot 2 jaar?

Je krijgt gegarandeerd 2 jaar lang toegang tot de cursussen, wat in principe ruim voldoende tijd is om ze rustig op jouw tempo te doorlopen. Ik begrijp echter dat je het fijn zou vinden om ook nadien nog toegang te de cursussen te behouden, voor het geval je iets opnieuw zou willen opzoeken.
De reden waarom ik ervoor heb gekozen de toegang tot 2 jaar te beperken, is omdat ik mezelf de vrijheid wil gunnen om andere paden in te slaan wanneer ik dat zou willen. Ik vind het belangrijk om een cursus aan te bieden die goed werkt en up to date is, dus dat vraagt een commitment van mij. Dat commitment wil ik niet voor onbepaalde duur maken. Ik wil dus geen valse beloftes maken door ‘levenslang’ toegang en updates te voorzien
Zo lang de cursussen in mijn aanbod zitten, zal er een mogelijkheid zijn om met een abonnementsformule je toegang jaarlijks te verlengen (bv. voor €30/cursus/jaar). Op die manier behoud je toegang tot de cursus én updates, alsook toegang tot de Facebook-community. Je kan dan ook vragen blijven insturen. Op het moment dat je toegang vervalt zal je een mail ontvangen met een vrijblijvend aanbod voor het verlengen.

Zijn de cursussen downloadbaar?

Omdat ik de cursusinhoud regelmatig update, heb ik ervoor gekozen de cursussen niet in een downloadbare pdf aan te bieden, maar wel op een overzichtelijk en dynamisch leerplatform (Learndash). Je kan op elk apparaat met internet inloggen op de PsychoPraat Academie en krijgt zo telkens de meest recente inhoud te zien. Er zitten ook enkele video’s in de cursussen, die je rechtstreeks in de Academie kan bekijken. Als je toch graag de tekst afdrukt, kan je de inhoud eventueel copy-pasten naar een eigen document.

Wat houden de updates juist in?

Ik zal er voor zorgen dat de cursussen steeds up to date blijven. Als er bijvoorbeeld belangrijke wijzigingen zijn binnen regelgevingen, dan zal ik die info aan de cursus toevoegen. Je wordt daar dan per mail van op de hoogte gebracht. Daarnaast voeg ik ook soms extra inhoud toe op basis van mijn eigen nieuwe ervaringen.

Zijn deze cursussen bedoeld voor mensen die hun eigen praktijk willen starten of voor mensen die willen aansluiten bij een groepspraktijk?

Voor allebei! Alle mogelijkheden komen aan bod in de cursus.

Ik twijfel nog om te starten als zelfstandig psycholoog, zijn deze cursussen dan zinvol voor mij?

Vaak zijn het angsten en onbeantwoorde vragen die je tegenhouden om de sprong te wagen. In dat geval zijn de cursussen ideaal. Ze beantwoorden al jouw prangende vragen én geven je een gerustgesteld gevoel. Bovendien geven ze je een duidelijk beeld van wat er allemaal bij komt kijken. Op die manier zal je de knoop makkelijker kunnen doorhakken.

Ik ben al ingeschreven als zelfstandig psycholoog, zijn deze cursussen dan nog zinvol voor mij?

Ook wanneer je al gestart bent als zelfstandig psycholoog, kan je nog veel uit beide cursus halen. Sommige dingen die aan bod komen zal je dan al gedaan hebben of weten, maar dan is de cursus een handige check om te kijken of je niets over het hoofd gezien hebt. Andere modules zullen ongetwijfeld nog interessante informatie en tips bevatten voor jou. 

Hoe kan ik de cursussen bestellen en betalen?

Als je op één van de bestelknoppen op deze pagina klikt, komt de combi deal in je winkelmandje terecht. Daar kan je je gegevens invullen, een gebruikersnaam en wachtwoord kiezen en betalen via Bancontact (QR-code scannen met je gsm of met je bankkaart en kaartlezer). 

Wanneer de betaling gelukt is, ontvang je meteen een bevestigingsmail met de factuur en een aparte mail met je inloggegevens en de link voor het leerplatform (check zeker ook je spam!). Je kan dan meteen aan de slag.

Je krijgt toegang tot beide cursussen die op hetzelfde leerplatform staan.