Selecteer een pagina

Voor wie?

Voor alle psychologen die graag als zelfstandige (in hoofd- of bijberoep) willen starten, maar niet weten waar ze moeten beginnen, of nog bang zijn om de stap te zetten.

Ben je al gestart als zelfstandig psycholoog maar bots je nog op twijfels, onzekerheden en uitdagingen? Dan is het begeleidingstraject misschien iets voor jou.

Waarom?

De stap zetten om als zelfstandig psycholoog te starten is niet eenvoudig, zeker als je nog niet zoveel ervaring hebt. Er komen heel wat praktische en administratieve zaken bij kijken, en daarnaast ook veel angsten en onzekerheden. Ik maakte dit vier jaar geleden zelf mee en vond hierin weinig ondersteuning. Daarom wil ik psychologen die ook als zelfstandig willen starten graag ondersteunen in deze zoektocht. Ik verzamelde intussen een schat aan informatie die ik zelf graag had gehad toen ik startte, en wil mijn kennis en ervaringen graag met jullie delen. Na het volgen van deze cursus heb je alle info om van start te kunnen gaan! Bovendien voelen velen zich geïnspireerd en gesterkt om de stap effectief te zetten.

Wat kan je verwachten van deze cursus?

Vorm

 • De cursus bestaat uit 5 video’s (in totaal bijna 8 uur aan videomateriaal). In de video’s vertel ik op basis van een slideshow. Je ziet zowel de slides als mij op je scherm.
 • Je krijgt ook toegang tot de slides in PDF-vorm, zodat je deze ook afzonderlijk kan bekijken of afdrukken.
 • Je ontvangt ook volledig uitgewerkte tabellen voor het bijhouden van je boekhouding én voor het simuleren van je loon (zowel voor Excel- als Numbers-gebruikers) 
 • De toegang tot de cursus is onbeperkt in tijd (je kan het materiaal ook downloaden), dus je kan de cursus op je eigen tempo doorlopen.
 • Toegang voor één persoon per aankoop.

Inhoud

 • Ik vertel je mijn eigen verhaal over hoe ik als zelfstandig psycholoog begonnen ben, waar ik tegenaan liep, en wat ik daar uit geleerd heb. Dit zorgt voor herkenbaarheid en motiveert om zelf ook de stap te wagen.
 • Ik leg je uit wat je praktisch allemaal in orde moet brengen om als zelfstandig psycholoog te kunnen starten.
 • Ik vertel je hoe je een locatie kan vinden, je doelgroep en tarief kan bepalen, hoe het zit met de terugbetaling,…
 • Ik vertel je hoe je een cliëntenbestand kan opbouwen, zowel online als offline.
 • Ik leg je uit hoe je je boekhouding bij kan houden, hoe het juist zit met belastingen en sociale bijdragen en hoe je kan berekenen of je rond kan komen als zelfstandig psycholoog.
 • Ik bespreek een aantal zaken die komen kijken bij het werken met cliënten: het bijhouden van een patiëntendossier, onzekerheid, je agenda bepalen, afspraken met cliënten, bijscholing en ondersteuning,…
 • Je krijgt toegang tot een gesloten Facebookgroep waar je achteraf nog vragen kan stellen. 

Prijs?

De prijs bedraagt €100. Je ontvangt natuurlijk ook een factuur, die je als kost kan aftrekken als je als zelfstandige begint  

Inschrijven?

Ga naar de winkelpagina, leg de videocursus in je winkelmandje en reken af via Bancontact (met je kaartlezer of de app). Na betaling ontvang je een mail met een link naar de online cursus (opgelet: kan in je ongewenste mail terechtkomen!).

Indien je al een ondernemingsnummer hebt, kan je dit best vermelden bij ‘bedrijf’, zodat het ook op je factuur komt.

Nog vragen? Stuur me gerust een mailtje: info@psychopraat.be.

Feedback van vorige deelnemers

Heel interessant gebracht, heel goed voorbereid! Dankje voor alle hulp (de tabellen aanbieden, de info delen,…)!! Blijf jezelf want super wat je doet!

Duidelijke infosessie, veel concrete hulpmiddelen en voorbeelden worden aangeboden die een duidelijk en realistisch zicht geven over het beroep en de bijhorende kosten.

Hele goede, duidelijke uitleg over de belangrijkste punten waar je aan moet denken als startende zelfstandig psycholoog. Goeie tips en tricks. Overzichtelijke samenvatting.

Ik vond het zeker een meerwaarde om informatie te verkrijgen van iemand die ervaring heeft in het werkveld. Bedankt voor alle informatie en de waardevolle tips.

Ik begin binnenkort officieel in een groepspraktijk, je infosessie heeft er absoluut aan bijgedragen dat ik dit op vandaag durf, dus dikke danku daarvoor! Trouwens, een collega van mij heeft de infodag ook gevolgd en ook laaiend enthousiast, ze is intussen ook bezig in bijberoep en we hebben nog enkele twijfelende collega’s warm gemaakt om bij jou eens te komen horen!

Super. Je hebt er heel goed over nagedacht. Alle topics kwamen aan bod. Ook leuk dat je het brengt vanuit eigen ervaringen!

Interessant, leerrijk, duidelijk en laagdrempelig. Je bent zeer aanspreekbaar.

Duidelijk en eerlijk als je het niet zeker wist. Geen tips voor verbetering. Zolang de documenten doorgestuurd worden ben ik 110% tevreden!

Heel interessante sessie. Super basis voor eigen overweging te maken al dan niet als zelfstandige te starten. Zeker aanwezig indien je nog andere infosessies zou geven! Super ook van de extra tabellen.

Vlot en enthousiast overgebracht, veel bijgeleerd!