Selecteer een pagina

Voor wie?

Voor alle jonge en/of beginnende zelfstandige psychologen (in hoofd- of bijberoep) die met vragen worstelen in verband met hun werk en nood hebben aan overleg.

  Waarom?

  Werken als (beginnende) psycholoog brengt vaak veel onzekerheden en twijfels met zich mee. Zeker als zelfstandige staan we er vaak grotendeels alleen voor om alles uit te zoeken. Dan is het fijn om die worstelingen in een veilige omgeving met collega’s te kunnen delen en samen op zoek te gaan naar nieuwe inzichten en mogelijkheden. Vaak zijn de worstelingen van de anderen heel herkenbaar en kunnen we daar ook veel uit leren. 

  Wat kan je verwachten van deze begeleide intervisie?

  We komen vijf keer samen met een klein groepje. Tijdens elke bijeenkomst worden twee casussen (cliëntsituaties) en één thema (iets algemeen waar je tegen aan loopt) uitgebreid besproken. Er wordt vooraf afgesproken wie wanneer zijn casus inbrengt. Het thema wordt gekozen door de hele groep. Ik zorg ervoor dat iedereen even vaak aan bod kan komen en even veel tijd krijgt. Er wordt gebruik gemaakt van een gestructureerde intervisiemethode.

   Prijs?

   • €295 voor 5 intervisiebijeenkomsten van 3 uur
   • Mogelijkheid tot spreiding van de betaling over 2 schijven.
   • Je ontvangt natuurlijk een factuur, die je als kost kan inbrengen als zelfstandige.

   Wanneer?

   5 donderdagvoormiddagen van 9u30 tot 12u30 (om de vier weken):

   • 7 november 2019
   • 5 december 2019
   • 2 januari 2020
   • 30 januari 2020
   • 27 februari 2020

   Waarschijnlijk volgen er nadien nieuwe data, dus als je enthousiast bent kan je nadien opnieuw inschrijven

   Waar?

   • Bij mij thuis: Rampelberg 29, 1730 Asse
   • Makkelijk bereikbaar met de auto (dichtbij afrit Ternat) + gratis parkeren
   • Met de trein: station Asse op 1,6 km (te voet of met de bus)

   Inschrijven?

   • Om in te schrijven mail je naar info@psychopraat.be. Ik mail je dan de betalingsgegevens door en je ontvangt een factuur. Plaatsen zijn heel beperkt, dus niet te lang twijfelen!
   • Nog vragen of twijfels? Stuur een mailtje naar info@psychopraat.be en dan kunnen we dit samen bespreken (ev. via een telefoon- of Skypegesprek), zodat je kan uitmaken of het iets voor jou is.

   Feedback van vorige deelnemers

   Heel fijne verdeling van de tijd tussen de deelnemers. Het was echt heel fijn om van gedachten en onzekerheden te kunnen wisselen.

   Ik vond het laagdrempelig en een veilig omgeving, net als het Psychopraat Netwerk. Beginnende psychologen, onzekerheid als thema,… Belangrijk voor eigen proces. Ook goed om anderen hun aanpak te horen, inspirerend.

   Fijn om gelijkgezinden te vinden (starters) en dat er een veilige context is. Het sterkt dat iedereen tegen hetzelfde aanloopt. Fijn dat er iemand de leiding neemt en de tijd mee bewaakt. Ik voel me voldaan, beluisterd en gesterkt.

   Veelgestelde vragen

   Waarom is de intervisie betalend?

   De grote meerwaarde van de Psychopraat intervisiegroepen is dat de intervisie begeleid en georganiseerd wordt. Zowel inhoudelijk als praktisch heeft dat heel wat voordelen. Uit eigen ervaring weet ik dat zelfsturende intervisiegroepjes niet altijd even productief zijn. Vaak wordt het dan eerder een soort ‘koffieklets’, waarbij er wel over bepaalde worstelingen gesproken wordt, maar het gaat er vaak nogal ongestructureerd aan toe. Dat kan ook heel gezellig en fijn zijn natuurlijk, maar soms heb je nood aan meer diepgang en focus.

   Tijdens deze intervisie wordt de tijd goed bewaakt en wordt ervoor gezorgd dat iedereen even veel aan bod komt. De intervisie verloopt ook volgens een gestructureerde methodiek, waardoor ieder zijn vraag en inbreng duidelijk naar voor kan brengen en we echt tot een conclusie komen.

   Daarnaast is het ook een voordeel dat alles praktisch geregeld is (data, locatie,…). Ik zie in het Psychopraat Netwerk dat het vaak moeilijk is om een intervisiegroep te vinden. Ook merk ik dat zelfsturende intervisiegroepen na een tijdje vaak verwateren omdat er een aantal mensen afhaken, het moeilijk is om een datum te vinden en uiteindelijk niemand nog echt initiatief neemt. Wanneer je ervoor betaalt, ga je ook een groter engagement aan om aanwezig te zijn en je in te zetten.

   Ik werk met een specifieke doelgroep, kan ik dan ook aansluiten?

   Het maakt niet uit met welke doelgroep je werkt, kinderen, jongeren en volwassenen, en allerlei problematieken zijn welkom. Ik geloof dat we veel van elkaar kunnen leren uit allerlei invalshoeken, en de basis gaat uiteindelijk vaak over hetzelfde.

   Wat als ik er niet elke keer bij kan zijn?

   Het is de bedoeling dat we steeds voltallig zijn.  In de eerste plaats haal je er zelf het meeste uit als je er elke keer bent, maar natuurlijk heb je ook een engagement naar de andere groepsleden toe. Het is voor iedereen leuker als er voldoende groepsleden zijn om mee na te kunnen denken. Dus probeer je agenda echt vrij te maken op deze vijf donderdagvoormiddagen. Als je het echt graag wil, zijn er altijd wel mogelijkheden