Selecteer een pagina

Voor wie?

Voor alle zelfstandige psychologen (in hoofd- of bijberoep) met een eenmanszaak, die graag het financiële aspect van hun zelfstandige job beter willen begrijpen, en eventueel zelf hun boekhouding willen beheren (want ja, dat kan zeker en valt eigenlijk best mee!).

Ben je nog niet (of net) gestart als zelfstandig psycholoog? Dan kan je best de videocursus ‘Starten als zelfstandig psycholoog’ aankopen. Daarin komt het financiële luik ook uitgebreid aan bod (exact hetzelfde als in deze cursus), maar krijg je nog meer info omtrent het opstarten als zelfstandige en alles wat daarbij komt kijken.

Waarom?

Als psycholoog hebben we vaak weinig kaas gegeten van boekhouding en het financiële aspect aan zelfstandig zijn. We leren het ook nergens! Toch is het belangrijk om zicht te hebben op je financiële situatie als zelfstandige. Daarom vind ik het belangrijk om goed te begrijpen hoe alles juist in elkaar zit. Ik pluisde dit de afgelopen jaren allemaal grondig uit en won advies in bij verschillende boekhouders. Mijn ervaring is ook dat boekhouders vaak veel van je overnemen, maar weinig uitleg geven over hoe alles juist in zijn werk gaat. En als ze al uitleg geven, leggen ze het vaak zo ingewikkeld uit dat je er weinig van begrijpt… Daarom wil ik jou alles volgens een mooie opbouw en in gewone mensentaal uitleggen in deze cursus

Wat kan je verwachten van deze cursus?

Vorm

 • De cursus bestaat uit een video van 2,5 uur. Je ziet zowel de slideshow als mij op je scherm
 • Je krijgt toegang tot de slides in PDF-vorm, zodat je deze ook afzonderlijk kan bekijken of afdrukken
 • Je ontvangt volledig uitgewerkte tabellen voor het bijhouden van je boekhouding (kosten, inkomsten en kilometers) én voor het simuleren van je loon (zowel voor Excel- als Numbers-gebruikers!) 
 • De toegang tot de cursus is onbeperkt in tijd (je kan het materiaal ook downloaden)
 • Toegang voor één persoon per aankoop

Inhoud

 • Ik vertel je hoe je je inkomsten en kosten moet bijhouden en bewijzen
 • Ik leg uit hoe het precies zit met BTW, sociale bijdragen en belastingen
 • Ik vertel je alles over je sociale rechten (pensioen, arbeidsongeschiktheid,…) als zelfstandige
 • Ik vertel over de mogelijke verzekeringen voor een vervangingsinkomen (VAPZ, gewaarborgd inkomen…)
 • Ik leg je uit hoe je je boekhouding volledig zelf kan doen
 • Ik leg uit hoe je zelf je belastingaangifte kan doen
 • Ik leg uit hoe je aan de hand van de loonsimulatietabel gemakkelijk kan berekenen hoeveel je ongeveer zal verdienen (met voorbeelden van mijn eigen inkomsten in mijn eerste jaren als zelfstandige – in bij- en hoofdberoep)
 • De info die ik geef is nagekeken door verschillende boekhouders en dus zeker correct
 • Opgelet: alles is gericht op eenmanszaken (dus niet voor vennootschappen)!
 • Je krijgt toegang tot een gesloten Facebookgroep waar je achteraf nog vragen kan stellen 

Prijs?

De prijs bedraagt €50. Je ontvangt natuurlijk ook een factuur, die je als kost kan aftrekken als je als zelfstandige begint  

Inschrijven?

Ga naar de winkelpagina, leg de videocursus in je winkelmandje en reken af via Bancontact (met je kaartlezer of de app). Na betaling ontvang je een mail met een link naar de online cursus (opgelet: kan in je ongewenste mail terechtkomen!).

Indien je al een ondernemingsnummer hebt, kan je dit best vermelden bij ‘bedrijf’, zodat het ook op je factuur komt.

Nog vragen? Stuur me gerust een mailtje: info@psychopraat.be.

Feedback van vorige deelnemers

Heel interessant gebracht, heel goed voorbereid! Dankje voor alle hulp (de tabellen aanbieden, de info delen,…)!! Blijf jezelf want super wat je doet!

Duidelijke infosessie, veel concrete hulpmiddelen en voorbeelden worden aangeboden die een duidelijk en realistisch zicht geven over het beroep en de bijhorende kosten.

Duidelijk en eerlijk als je het niet zeker wist. Geen tips voor verbetering. Zolang de documenten doorgestuurd worden ben ik 110% tevreden!