Voor wie?

Voor alle (voornamelijk jonge of recent afgestudeerde) psychologen die graag als zelfstandige (in hoofd- of bijberoep) willen starten, maar niet weten waar ze moeten beginnen, of nog bang zijn om de stap te zetten.

Ben je al gestart als zelfstandig psycholoog maar bots je nog op twijfels, onzekerheden en uitdagingen? Dan is het begeleidingstraject misschien iets voor jou.

Waarom?

De stap zetten om als zelfstandig psycholoog te starten is niet eenvoudig, zeker als je nog niet zoveel ervaring hebt. Er komen heel wat praktische en administratieve zaken bij kijken, en daarnaast ook veel angsten en onzekerheden. Ik maakte dit intussen bijna vier jaar geleden zelf mee en vond hierin weinig ondersteuning. Daarom wil ik jonge psychologen die hetzelfde doormaken graag ondersteunen in deze zoektocht. Ik verzamelde intussen een schat aan informatie die ik zelf graag had gehad toen ik startte, en wil mijn kennis en ervaringen graag met jullie delen.

Wat kan je verwachten van deze infosessie?

De infosessie duurt een hele dag. We starten om 10u. ’s Middags is er een lunch- en netwerkpauze van een klein uur, zodat we elkaar wat beter kunnen leren kennen. Na de middagpauze gaan we verder tot 17u.

  • Ik vertel je mijn eigen verhaal over hoe ik als zelfstandig psycholoog begonnen ben, waar ik tegenaan liep, en wat ik daar uit geleerd heb.
  • Ik leg je uit wat je praktisch allemaal in orde moet brengen om als zelfstandig psycholoog te kunnen starten.
  • Ik vertel je hoe je een locatie kan vinden, je doelgroep en tarief kan bepalen, hoe het zit met de terugbetaling,…
  • Ik vertel je hoe je een cliëntenbestand kan opbouwen, zowel online als offline.
  • Ik leg je uit hoe je je boekhouding bij kan houden, hoe het juist zit met belastingen en sociale bijdragen en hoe je kan berekenen of je rond kan komen als zelfstandige psycholoog.
  • Ik bespreek een aantal inhoudelijke thema’s over werken met cliënten.
  • Ik neem de tijd om al je vragen rond het starten als zelfstandige zo goed mogelijk te beantwoorden.
  • Je kan andere startende zelfstandige psychologen leren kennen, waar je misschien wel mee kan samenwerken, interviseren, of gewoon ervaringen uitwisselen…
  • Ik mail je enkele handige tabellen waarin je je boekhouding eenvoudig zelf kan bijhouden. 

Prijs?

De prijs voor een hele dag bedraagt €100, inclusief drankjes en een broodje bij de lunch (ook vegetarische mogelijkheden). Ik bezorg je natuurlijk ook een factuur, die je als kost kan aftrekken als je als zelfstandige begint  

Leuke extra: indien je ten laatste een week na de infosessie inschrijft voor het (vrijblijvende) vervolgtraject, krijg je €100 korting en daarmee is de infosessie dus eigenlijk gratis geweest ;-) 

Wanneer?

De volgende infosessie zal doorgaan op zaterdag 13 december 2019 van 10u tot 17u.

Waar?

De infosessie vindt steeds plaats in een vergaderlokaal in het Oud Gasthuis in Asse (Gemeenteplein 28, 1730 Asse).  Asse ligt redelijk centraal in België (tussen Brussel en Aalst). Je kan makkelijk en goedkoop (€1/dag) parkeren in parking Huinegem en het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Als je inschrijft krijg je een meer gedetailleerde beschrijving van de locatie met info over parkeren en openbaar vervoer.

Inschrijven?

Ga naar de winkelpagina, leg de infosessie in je winkelmandje en reken af via Bancontact (met je kaartlezer of de app). Na je betaling ontvang je een mail met meer uitleg over de bereikbaarheid van de locatie (opgelet: kan in je ongewenste mail terechtkomen!).

Indien je al een ondernemingsnummer hebt, kan je dit vermelden bij ‘bedrijf’, zodat ik het op je factuur kan zetten.

Er is maar plaats voor 20 personen, dus wees er snel bij!

Nog vragen? Stuur me gerust een mailtje: info@psychopraat.be.

Feedback van vorige deelnemers

Heel interessant gebracht, heel goed voorbereid! Dankje voor alle hulp (de tabellen aanbieden, de info delen,…)!! Blijf jezelf want super wat je doet!

Duidelijke infosessie, veel concrete hulpmiddelen en voorbeelden worden aangeboden die een duidelijk en realistisch zicht geven over het beroep en de bijhorende kosten.

Hele goede, duidelijke uitleg over de belangrijkste punten waar je aan moet denken als startende zelfstandig psycholoog. Goeie tips en tricks. Overzichtelijke samenvatting.

Ik vond het zeker een meerwaarde om informatie te verkrijgen van iemand die ervaring heeft in het werkveld. Bedankt voor alle informatie en de waardevolle tips.

Ik begin binnenkort officieel in een groepspraktijk, je infosessie heeft er absoluut aan bijgedragen dat ik dit op vandaag durf, dus dikke danku daarvoor! Trouwens, een collega van mij heeft de infodag ook gevolgd en ook laaiend enthousiast, ze is intussen ook bezig in bijberoep en we hebben nog enkele twijfelende collega’s warm gemaakt om bij jou eens te komen horen!

Super. Je hebt er heel goed over nagedacht. Alle topics kwamen aan bod. Ook leuk dat je het brengt vanuit eigen ervaringen!

Interessant, leerrijk, duidelijk en laagdrempelig. Je bent zeer aanspreekbaar.

Duidelijk en eerlijk als je het niet zeker wist. Geen tips voor verbetering. Zolang de documenten doorgestuurd worden ben ik 110% tevreden!

Heel interessante sessie. Super basis voor eigen overweging te maken al dan niet als zelfstandige te starten. Zeker aanwezig indien je nog andere infosessies zou geven! Super ook van de extra tabellen.

Vlot en enthousiast overgebracht, veel bijgeleerd!