Begeleide intervisie

Voor wie?

 • voor alle jonge en/of beginnende zelfstandige psychologen die met bepaalde vragen of thema’s worstelen in verband met hun werk/praktijk
 • het maakt niet uit of je in hoofd- of bijberoep werkt

Waarom?

Werken als (beginnende) psycholoog brengt vaak veel onzekerheden en twijfels met zich mee. Zeker als zelfstandige staan we er vaak grotendeels alleen voor om alles uit te zoeken. Dan is het fijn om hier in een veilige omgeving met collega’s met herkenbare twijfels over te kunnen nadenken.

Je kan zelf op zoek gaan naar een intervisiegroepje, maar dat blijkt niet altijd zo eenvoudig te zijn. Ik merk in het Psychopraat Netwerk dat het niet altijd makkelijk is om collega’s in de buurt te vinden, laat staan om een moment te vinden om af te spreken. Daarnaast heb ik uit eigen ervaring gemerkt dat ‘zelfsturende’ intervisiegroepjes niet altijd even productief zijn. Ten eerste is er vaak weinig structuur waardoor niet iedereen aan bod kan komen of je niet met het gewenste antwoord op je vragen naar huis gaat. Ten tweede haken mensen vaak af wanneer het vrijblijvend/gratis is. Daarom geloof ik dat de Psychopraat-intervisiegroepen een echte meerwaarde kunnen zijn!

Wat kan je verwachten van deze intervisiegroepen?

We komen samen met een groepje van maximum 8 psychologen. Ieder krijgt om beurt tijd om een vraag of thema voor te leggen waar hij/zij tegenaan loopt als psycholoog. Dat kan gaan over persoonlijke onzekerheden, inhoudelijke vragen of praktische zaken. De anderen kunnen dan vanuit hun ervaringen input geven, of eventueel vragen stellen om nieuwe inzichten bij jezelf te stimuleren.

Ik neem de rol van begeleider op mij. Dat wil zeggen dat ik erover waak dat iedereen even veel tijd krijgt om zijn thema te bespreken én dat de input die gegeven wordt weldegelijk een antwoord op je vraag (of tenminste wat meer duidelijkheid) brengt. Daarnaast denk ik natuurlijk met jullie mee vanuit mijn eigen ervaringen.

Voorbeelden van thema’s of vragen:

 • Hoe pak je een intakegesprek aan?
 • Wat doe je met annulaties van afspraken?
 • Op welke manier werk je met cliënten rond zelfbeeld?
 • Wanneer en hoe maak je een verslag op?
 • Hoe ga je om met suïcidaliteit?
 • Pas je een sociaal tarief toe?
 • Neem je notities tijdens de gesprekken?
 • Neem je standaard contact op met de huisarts van de cliënt?
 • Vragen rond boekhouding, bijhouden van dossiers, privacywetgeving…

Alle vragen of thema’s rond het werken als (zelfstandig) psycholoog zijn welkom!

Prijs?

Meer informatie volgt.

Wanneer?

De volgende intervisiegroep zal waarschijnlijk pas na de zomer starten. De exacte data liggen nog niet vast.

Als je interesse hebt, mag je me zeker al een mailtje sturen, dan houd ik je als eerste op de hoogte!

Waar?

De intervisiegroepen vinden plaats in Aalst: in een met glazen wanden afgesloten gedeelte van de gezellig ingerichte brasserie de Looyerij. Deze bevindt zich bovenaan in sportcomplex Schotte. Adres: Kapellekensbaan 10, 9320 Erembodegem (Aalst).

Er is gratis parking. Je kan ook gemakkelijk met het openbaar vervoer komen. Het station van Erembodegem ligt op 950m, het station van Aalst op 2,2km.

Inschrijven?

Voorlopig kan je nog niet inschrijven, maar als je interesse hebt kan je nu al een mailtje sturen naar info@psychopraat.be.