Over mij

Hallo,

Ik ben Kim De Ridder, 26 jaar jong, in 2015 afgestudeerd als Master in de klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel en in januari 2016 begonnen als zelfstandig psychologe in bijberoep. Een grote stap, die best wel wat twijfels en onzekerheden met zich meegebracht heeft. Want zo helemaal in mijn eentje mijn eigen praktijk opstarten, zou dat wel lukken? En als ik al aan cliënten zou komen, hoe zou ik hen dan kunnen helpen? Zou ik dat wel kunnen, zo zonder ervaring? Het bezorgde me soms veel hoofd- en buikpijn.

Toch ben ik ontzettend blij dat ik het avontuur ben aangegaan. Het aantal cliënten nam geleidelijk aan toe, perfect voor mij om er stilaan wat aan te wennen. Intussen ben ik zelfs overgestapt naar zelfstandig psycholoog in hoofdberoep. En toch is het soms nog steeds een beetje tasten in het duister, want ik moet nu eenmaal nog veel leren en vaste regels over therapie geven bestaan helaas niet… Of misschien eerder ‘gelukkig maar’, want dat maakt het net zo boeiend!

Het is een zoektocht die ik met veel plezier doorloop, en dat wilde ik graag ergens delen. Om andere (beginnende) psychologen of therapeuten te inspireren, maar ook om ervaringen te kunnen uitwisselen en steun bij elkaar te vinden. Op deze blog kan je dus mijn avonturen als beginnend psycholoog volgen, gaande van hoe ik bepaalde dingen praktisch heb aangepakt tot inhoudelijke stukken, alsook mijn eigen twijfels en onzekerheden.

Daarnaast geef ik ook infosessies rond starten als zelfstandige psycholoog. Meer info vind je hier.

Veel leesplezier!

PS1: Laat gerust een reactie achter onder mijn artikels, ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen en ideeën!

PS2: Heb je vragen of wil je graag contact met me opnemen? Dan kan je mailen naar info@psychopraat.be.

PS3: Je kan me ook ‘inhuren’ als freelance schrijver voor artikels rond psychologie of bepaalde thema’s. Ik schreef bijvoorbeeld al een artikel rond taboes doorbreken voor ‘Kerk en Leven’. Stuur me gerust een mailtje (info@psychopraat.be)!