Over mij

Hallo,

Leuk dat je mijn website bezoekt! Ik vertel je graag wat meer over mezelf.

Ik ben Kim De Ridder, geboren in 1992, in 2015 afgestudeerd als Master in de klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel, en in januari 2016 begonnen als zelfstandig psychologe in bijberoep. Mijn enige klinische praktijkervaring was mijn 950 uren durende stage bij het CGG. Een grote stap dus, die best wel wat twijfels en onzekerheden met zich meegebracht heeft. Want zo helemaal in mijn eentje mijn eigen praktijk opstarten, zou dat wel lukken? Zouden er wel mensen naar mij toe willen komen, als jonge psychologe? En als ik al aan cliënten zou komen, hoe zou ik hen dan kunnen helpen? Zou dat wel lukken, zo zonder ervaring? Het bezorgde me soms veel hoofd- en buikpijn.

Toch ben ik ontzettend blij dat ik het avontuur ben aangegaan. Het aantal cliënten nam geleidelijk aan toe, perfect voor mij om er stilaan aan te wennen. Ik combineerde het de eerste twee jaar met verschillende jobs, maar kon mijn draai nergens echt 100% vinden. In januari 2018 besloot ik volledig op mezelf te beginnen. Een sprong in het diepe, maar ik wilde het risico toch wagen. Intussen zijn we een goed jaar verder en is het soms nog steeds een beetje tasten in het duister, want ik moet nu eenmaal nog veel leren en vaste regels over therapie geven bestaan helaas niet… Of misschien eerder ‘gelukkig maar’, want dat maakt het net zo boeiend! ;-) Er zijn veel onzekerheden, zowel op inhoudelijk als op financieel vlak. Het is een grote zoektocht, die ik met momenten echt moet doorworstelen, maar die me ook al heel veel bijgebracht heeft.

Toen ik pas als zelfstandige in bijberoep gestart was, wilde ik mijn avonturen en onzekerheden graag ergens delen. Om er achteraf zelf op terug te kunnen kijken, maar vooral om herkenning te kunnen bieden aan (en vinden bij) collega-psychologen en -therapeuten. Om ervaringen te kunnen uitwisselen en steun bij elkaar te vinden, om elkaar te inspireren. Op mijn blog kan je dus mijn avonturen als beginnend psycholoog volgen, gaande van hoe ik bepaalde dingen praktisch heb aangepakt tot inhoudelijke stukken, alsook mijn eigen twijfels en onzekerheden.

Binnen mijn missie om het taboe rond onzekerheid bij psychologen te doorbreken, organiseer ik ook verschillende ‘activiteiten’ voor (beginnende) psychologen, zoals infosessies rond starten als zelfstandige psycholoog. Alle activiteiten en info vind je onder ‘aanbod voor psychologen’.

Veel leesplezier!

PS1: Laat gerust een reactie achter onder mijn artikels, ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen en ideeën!

PS2: Heb je vragen of wil je graag contact met me opnemen? Dan kan je mailen naar info@psychopraat.be.

PS3: Je kan me ook inhuren als freelance schrijver voor artikels rond psychologie of bepaalde thema’s. Ik schreef bijvoorbeeld al een artikel rond taboes doorbreken voor ‘Kerk en Leven’. Stuur me gerust een mailtje (info@psychopraat.be)!