Psychopraat groeit: opstart Psychopraat Netwerk!

22 jan 2017 | Praktisch | 2 reacties

Toen ik in mei 2016 deze blog oprichtte, was dat gedeeltelijk om alles voor mezelf op een rijtje te kunnen zetten en mijn eigen groeiproces in kaart te kunnen brengen, maar natuurlijk ook om interactie met collega-psychologen te creëren. Ik wilde mijn ervaringen delen om zo anderen te kunnen helpen en inspireren, maar ik wilde zelf ook graag feedback en (h)erkenning krijgen via deze weg. Zoals ik in mijn allereerste artikel al schreef, wenste ik een klein netwerkje van psychologen op te bouwen, zodat we ervaringen konden uitwisselen. Voor zo ver ik wist bestonden er nog zeer weinig gelijkaardige platformen en ik dacht dat hier wel een doelgroep voor te vinden was, dus ik besloot de stap te zetten. Of mijn blog echt gevonden zou worden door de doelgroep waar ik naar op zoek was, dat wist ik niet. Want hoe kon ik deze doelgroep bereiken en op de hoogte brengen van mijn blog?

Ik begon met het maken van een Facebookpagina en deelde daar mijn eigen artikelen, alsook andere interessante artikelen. Om deze Facebookpagina en zo ook mijn blog wat bekend te maken, deelde ik deze enkele keren in een Facebookgroep van Psychologie-studenten. Hoewel ik hier een beetje bang voor was aangezien hier enkele mensen in zaten die ik ken (het schrikt me op de ene of andere manier altijd af als mensen die ik ken mijn blog lezen), bracht het me toch enkele volgers en lezers op. En zo ging de bal stilaan aan het rollen. Mijn pagina werd steeds meer geliked en mijn blog steeds meer gelezen, hoewel dat in het begin heel langzaamaan ging. Tot ik het artikel over mijn eerste jaar als zelfstandig psychologe deelde op mijn Facebookpagina… Ik weet niet wat er zo speciaal was aan dat artikel, maar toen kreeg ik in slechts één week maar liefst 168 likes erbij! Intussen heb ik reeds meer dan 300 ‘likers’ en dat had ik eigenlijk niet verwacht, zeker niet omdat ik eigenlijk niet zo heel veel met deze blog bezig ben. Ik ben er natuurlijk wel heel blij mee, al is het ook wel een beetje eng dat zoveel mensen mijn soms best wel persoonlijke artikelen meelezen. Gelukkig krijg ik bijna alleen maar positieve reacties, en dat doet me veel plezier! 🙂
Ik krijg de laatste tijd ook meer en meer berichtjes van lezers, die allerlei vragen hebben: over het starten als zelfstandige, mensen die op zoek zijn naar een intervisiegroep, supervisor of praktijkruimte, een website willen maken, noem maar op. Ik probeer hen altijd zo goed mogelijk te helpen, maar natuurlijk weet ik ook niet alles. Daarom kwam ik plots op het idee om een gesloten Facebookgroep aan te maken – een echt Psychopraat Netwerk! Hier kunnen jullie lid van worden en zo met elkaar in contact komen, elkaar vragen stellen, ervaringen delen, op zoek gaan naar een intervisiegroepje met mensen uit de buurt, collega’s om naar door te verwijzen, een goede supervisor,… Wat je maar wil! Ik weet niet of het gaat aanslaan, maar het is alleszins het proberen waard 😉 Dus, als je interesse hebt, word dan zeker lid van het Psychopraat Netwerk! De link vind je hier, en als deze niet werkt kan je gewoon even ‘Psychopraat Netwerk’ intypen in de zoekbalk op Facebook 😉

2 Reacties

 1. Evelien Lobbestael

  Dag Kim
  Ik wil je graag feliciteren met je interessante blog! Ik heb deze blog leren kennen op het moment dat ik de stap wilde zetten om als zelfstandige in bijberoep aan de slag te gaan. Het geeft mij echt hoop en inspiratie! 🙂
  Tot nu toe heb ik al je artikels gelezen en goed bevonden! 😉 Ik heb ook jouw Facebookpagina geliked en ik heb mij aangesloten bij het netwerk. Erg interessant allemaal!
  Na alles hier gelezen te hebben en er met anderen over gepraat te hebben zie ik het wel zitten om zelfstandig te worden. Het is allemaal niet zo evident en onzekerheid en financiën spelen daar toch een grote rol in. Maar ik denk dat ik die sprong wel wil wagen. Dankjewel hiervoor!
  Groetjes
  Evelien

  Antwoord
  • Kim

   Hoi Evelien, dat is heel fijn om te horen, bedankt voor je berichtje! 🙂 Heel veel succes met de opstart, en als je nog vragen hebt stel ze gerust in het Psychopraat Netwerk of stuur me een mailtje 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *